You are here

Webcastserie: De grondbeginselen van sensormetingen

SFWC

Wat is een sensor?

Het meten van een fysisch fenomeen/verschijnsel, zoals de temperatuur van een kamer, de intensiteit van een lichtbron of de kracht op een object, begint met een sensor. Een sensor, ook wel transducer of omvormer genoemd, zet een fysisch verschijnsel om in een meetbaar elektrisch signaal. Afhankelijk van het type sensor is de uitgang een voltage, stroom, weerstand of een andere elektrische eigenschap die over tijd varieert. Sommige sensoren hebben additionele componenten en schakelingen nodig om een nauwkeurig signaal te leveren die ook veilig door een data-acquisitie apparaat kan worden ingelezen.

 

Bekijk een webcast

Tijdens deze 7-delige webcast serie leert u de grondbeginselen van de standaard sensor- en signaalmetingen. Elke presentatie heeft betrekking op een specifieke meting; van theorie tot aan de praktijk. Deze webcast serie is bedoeld voor engineers en wetenschappers, die behoefte hebben aan betrouwbare en nauwkeurige metingen als onderdeel van hun monitoring- , test- of besturingsysteem.
Webcasts en slides zijn in het Engels.

 

DAQ

 

 

Data-acquisitie

Leer meer over fundamentele concepten en terminologieën in verband met data-acquisitie, essentiële principes voor de werking van sensoren en overwegingen voor het bouwen van een data-acquisitiesysteem.

 Bekijk gearchiveerde webcast
 Download slides

Temp meas

Temperatuurmetingen

Bekijk wat de overwegingen zijn voor het meten van temperatuur, gebruik makend van verscheidene meetapparatuur en sensoren, zoals met behulp van thermokoppels, RTD’s of thermistors. Leer meer over sensoren, hoe ze te verbinden met uw instrumenten, het belang van signaalconditionering en hoe u fouten in uw meetsysteem kunt verminderen.

 Bedkijk gearchiveerde webcast
 Download slides

Voltage

 

 

Voltage- en stroommetingen

Ontdek de beginselen van het creëren van een meetsysteem voor AC / DC spanningen, stroom en power quality / monitoring. Leer de eisen voor de benodigde instrumentatie te beoordelen en zie een demo over hoe u, voor nauwkeurige metingen, de signalen optimaal aan kunt sluiten op uw data-acquisitiesysteem

 Bekijk gearchiveerde webcast
   Download slides

pressure

Belasting, koppel- en drukmetingen

Meer informatie over de verschillende types van sensoren om belasting, koppel en druk te meten; hoe ze te integreren in uw meetsysteem en technieken om u te helpen beter data te vergaren.

 Bekijk gearchiveerde webcast
 Download slides


strain

Bruggebaseerde rekmetingen

Leer de basis van rekstrookjes, hoe bruggebaseerde metingen werken en mogelijke fouten in het meetsysteem op te sporen en te verminderen of te elimineren.

 Bekijk gearchiveerde webcast
 Download slides


vibration

Trillingsmetingen

Meer informatie over fundamentele trillingsconcepten, over verschillende sensoren en wanneer ze te gebruiken, over verschillende systeemvereisten en over signaalverwerkingstechnieken.
encoder

Frequentie- en encodermetingen

Leer verschillende methodes voor het meten van de frequentie en het uitlezen van encoders, hoe u een encoder aansluit op het systeem en hoe u de nauwkeurigheid van uw metingen kunt bepalen.

 Bekijk gearchiveerde webcast
 Download slides