Datalogging

Wat is datalogging?

Datalogging is het meten en registreren van fysieke of elektrische parameters gedurende een bepaalde periode. Dataloggers worden gebruikt in diverse toepassingen, zoals in-vehicle datalogging, machine conditiebewaking, het monitoren van het milieu en vermoeiing van constructies. Veel voorkomende metingen zijn: temperatuur, druk, spanning, stroom, kracht en acceleratie.

Leer meer over verschillende type dataloggers

 

Datalogging met USB data-acquisitie

Ontdek hoe u meetgegevens kunt loggen met een USB data-acquisitie systeem, en verwerken met Microsoft Excel.


 

 

 

Vervang uw traditionele datalogger voor computer-gebaseerde data-acquisitie

Pc-Based datalogging

Computer-gebaseerde dataloggers bieden meer dan alleen de basis PC-connectiviteit van traditionele stand-alone dataloggers. Met een computer-gebaseerde datalogger, waarbij de PC onderdeel is van het systeem, kan de datalogger profiteren van steeds toenemende prestaties van zowel de processor, harde schijf, beeldscherm als busapparatuur. Deze mogelijkheden bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele datalogging methoden.

Lees meer over de voordelen van computer-gebaseerde datalogging

 

 

NI datalogging software

sw

Computer-gebaseerde dataloggers bieden verbeterde functionaliteit ten opzichte van traditionele stand-alone dataloggers, omdat de functionaliteit van het apparaat wordt gedefinieerd door de software van de PC. National Instruments biedt verschillende niveaus van datalogging om aan uw behoefte te voldoen: NI InstantDAQ, LabVIEW SignalExpress en NI LabVIEW.  Elke optie biedt een verschillende balans van gebruiksgemak en flexibiliteit.

 

 

Volledige gids voor het bouwen van een meetsysteem

Meas WP

Download een 10-delige handleiding die alles omvat wat u nodig heeft voor het opzetten van een data-acquisitie systeem.

Download de gids